Frågor & Svar

Vad är ZYN?

ZYN är en vidareutveckling av traditionellt snus – ett tobaksfritt snus – men med nikotin. ZYN är en helt vit produkt för dig som vill känna kicken av nikotin utan tobak. Den är diskret och smakar gott. Helt enkelt ett smartare sätt att njuta! ZYN säljs i en förpackning om cirka 20 små pods som vi kallar Niqopods®. Produkten finns i två olika smaker (Cool Mint och Citrus), samt i två nikotinstyrkor (3 mg eller 6 mg nikotin).

ZYN är sedan ett par år tillbaka (2014) väletablerad på den amerikanska marknaden, och säljs i dag i cirka 5 000 butiker i framförallt västra USA.

När kommer ZYN att säljas på fler ställen?

Håll ögonen öppna på hemsidan eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få veta när vi släpper ZYN till försäljning på fler ställen.

Vad innehåller ZYN?

  • Fyllnadsmedel (E 965, E 460, E 414)
  • Surhetsreglerande medel (E 500)
  • Stabiliseringsmedel (E 463)
  • Nikotin
  • Aromer
  • Sötningsmedel (E 950)

Hur mycket väger ZYN?

Totalt 8 g per dosa (0,4 g per niqopod).

Var kommer nikotinet ifrån om ZYN inte innehåller tobak?

Nikotinet utvinns ur tobaksplantan och renas genom en särskild process.

Kan ZYN påverka min hälsa negativt?

ZYN, liksom traditionellt snus, är befriat från den särskilda riskprofil som cigaretten är behäftad med (förbränningsprocessen/inhalering av rök). ZYN är en nikotinprodukt, och nikotin är beroendeframkallade och har en övergående blodtryckshöjande effekt. Därför bör personer med hjärtbesvär samt gravida och ammande inte använda ZYN eller någon annan produkt som innehåller nikotin. Personer under 18 år ska självfallet inte använda nikotinprodukter. ZYN säljs med en strikt 18-årsgräns.

Vad är skillnaden mellan ZYN och vita snusprodukter?

Snusprodukter innehåller tobak, och ZYN är inte en tobaksprodukt då den inte innehåller någon tobak.

Vad är skillnaden mellan ZYN och ONICO?

Den avgörande skillnaden är att Onico inte innehåller nikotin, vilket ZYN gör.